Agronegócio, produção de alimentos e segurança alimentar na américa latina
Autor | Solange Maria Gayoso da Costa |
Cargo | Universidade Federal do Pará (UFPA) |
Páginas | 149-156 |
AGRONEGÓCIO, PRODUÇÃO DE ALIMENTOS E SEGURANÇA ALIMENTAR NA
AMÉRICA LATINA
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Universidade Federal do Pará (UFPA)
AGRONEGÓCIO, PRODUÇÃO DE ALIMENTOS E SEGURANÇA ALIMENTAR NA AMÉRICA LATINA
Resumo: O texto discute o agronegócio, modelo de produção agrícola amplamente alardeado como solução para o
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muitos países da América Latina e tem se expandido de forma acelerada e violenta provocando a desterritorialização de
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Palavras-chave: Agronegócio, concentração de terra,sojicultura.
AGRIBUSINESS , FOOD PRODUCTION AND FOOD SECURITY IN LATIN AMERICA
Abstract: The text discusses about agribusiness, agricultural production model widely touted as a solution to the problem
of hunger in the world, which, has been proved as a highly concentrator land and a growing threat to food security and
sovereignty, as it contributes to the extinction of small agricultural production responsible for diverse food production. This
process has been happening for decades in many countries of Latin America and has expanded rapidly and violently
causing the dispossession of small farmers, people and traditional communities.
.H\ZRUGV agribusiness, land concentration, soybean production.
Recebido em: 22.01.2016. Aprovado em: 06.06.2016.
R. Pol. Públ. São Luís, Número Especial, p. 149-156, novembro de 2016
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